Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОРІХІВ. Територія Покровського храму міста визнана найкращою

До 240-річчя з дня заснування міста Оріхова міською радою було об’явлено конкурс на краще утримання території підприємства, улиці, приватного будинку.

Релігійна громада Покровського храму взяла участь у цьому конкурсі і в номінації «Краща територія підприємства» визнана одною з переможців. На урочистих зборах настоятелю храму, протоієрею Анатолію Фесенку, Оріхівський міський голова Герасименко С.М. вручив Диплом про перемогу в конкурсі.

Прихрамова територія — це культовий простір, куди приходять з чистим серцем та світлими помислами. Паркова зона храму стала улюбленим місцем відпочинку мешканців міста. В тіні дерев можна спокійно відпочити, погуляти по парку та помилуватися квітами, які з великою любов’ю вирощують прихожани храму. Вони постійно доглядають за територією храму та проводять санітарні дні. Вже стало традицією щовесни проводити екологічні акції, в яких з задоволенням беруть участь учні шкіл району. В цьому році учні Омельницької школи висадили на територій храму проліски, а учні недільної школи «Дзвіночки» разом з вихованцями Будинку дитячої творчості щорічно висаджують розсаду квітів на клумбах парку.

Особливою гордістю є кактусарій. Вже другий рік поспіль він радує своїм буйним цвітінням. Дехто вперше в житті побачив таке фантастичне видовище, як цвітіння кактусів. Мешканці м. Оріхова в дні цвітіння екзотичних рослин відвідують парк, захоплюються красою квітів та фотографуються.

Територія храму постійно удосконалюється: висаджуються нові саджанці дерев, кущі троянд, та різні квіти.

Прес-служба Запорізької єпархії Української Православної Церкви