Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. В єпархії створено чотири футбольні команди

Сьогодення ставить перед кожним із нас чимало викликів. Якщо раніше священику достатньо було служити, проповідувати, вести благонаправлений образ життя, то нині все більше виникає питань: чи можливо поєднати мирське і духовне в єдиному просторі, чи розуміють священики мир, чи вони все ж живуть у своєму релігійно-обмеженному просторі?

І представники Олександрійської єпархії дають чітку відповідь: ми не обмежені і живемо серед миру, проте мир не обмежує нас своїми гріховними кайданами та умовностями, ми вільні від його пагубного впливу і ми можемо бути сучасними, не залишаючи основ Євангельської проповіді.
Серед духовенства єпархії є чимало спортсменів, діячів культури, є блогери, є програмісти, є військовослужбовці, які поєднують службу державі і церкві.
А віднині створено 4-рі футбольних команди благочинних округів: Олександрійського, Світловодського, Петрівського, Знам’янського.
Сьогодні єпархія під керівництвом єпископа Боголєпа дає можливість зрозуміти: ти можеш жити мирським життям, користуватися його благами, бути спортсменом чи блогером, грати у футбол чи подібні спортивні ігри, бути серед молоді на природі чи у мандрівці і при цьому залишатися духовною, моральною, релігійною людиною. Адже зло не в тому, що ти маєш або чим користуєшься — гріх у тому, що ти не вмієш при цьому жити без гріха і пристрасті. Гріх у тому, що ти не можеш грати у футбол без «мата» і принижень, не вмієш програвати і тримати удар життєвих ситуацій.
Ми разом хочемо показати альтернативу і дати тобі можливість жити і думати інакше.