Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голосіївське благочиння спільно з Відділом духовно-фізичного виховання провели тенісний турнір

19 вересня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Голосіївське благочиння спільно з Відділом духовно-фізичного виховання молоді Київської єпархії провели тенісний турнір до Дня рятівника. У спортивних змаганнях взяли участь співробітники Управління з надзвичайних ситуацій у Голосіївському районі, учні недільних та загальноосвітніх шкіл, друзі Спільноти Святого Егідія, представники пожежних частин і органів внутрішніх справ.

Після загальної молитви до присутніх звернулися заступник голови єпархіального відділу протоієрей Євгеній Нікітін і представник ГУ ДСНС України в м.Києві Едуард Білозор, а також керівник недільної школи Свято-Вознесенського храму протоієрей Костянтин Курбанов. Незважаючи на те, що такий турнір проводиться вперше, все було організовано на належному рівні — під управлінням відомого тренера, майстра спорту Володимира Рідкоуса.

Турнір проходив за олімпійською системою — «переможений вибуває». Діти і дорослі грали з великим інтересом і радістю, тому «переможених» не було, всі були задоволені. Після закінчення гри дитячий хор храму на честь безсрібників Косми і Даміана дав духовний концерт.

Всім спортсменам були вручені пам’ятні нагороди. Добровільним помічникам були вручені подячні листи за труди у підготовці та організації святкування 1000-річчя з дня преставлення рівноапостольного великого князя Володимира. Особливої нагороди від Блаженнішого Митрополита Онуфрія удостоїлася директор бібліотеки «Деміївська» Галина Козлова — їй було вручено Ордена ікони Божої Матері «Почаївська».

У заключному слові благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов сказав: «Це перший досвід нашого благочиння в області проведення спортивних змагань. Деякі наші парафіяни були здивовані тим, що Церква займається не своєю справою. Але Церкви стосується все, що веде до спасіння душі. І наш турнір — це своєрідна проповідь православного способу життя, жива проповідь про православних людей, які не є закритою кастою, відірваної від сучасного світу. Ми цікавимося спортом і мистецтвами, беремо участь у суспільному житті, піклуємося не тільки про душу, а й про тіло», — зазначив отець благочинний.