Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбулися чергові “Микільські вечори”, присвячені православному погляду на сучасну освіту

 

17 вересня відбулась чергова зустріч у рамках зустрічі «Микильські вечори», організатором яких є парафія на честь Миколая Чудотворця при 17-й міській лікарні міста Києва. Цього разу гостем вечора був головний редактор «Церковної православної газети», ректор Вищих Свято-Володимирських православних богословських курсів протоієрей Владислав Софійчук. Тема обговорення — «Православний погляд на сучасну освіту».

Підчас зустрічі отець Владислав дав змістовну оцінку стану сучасної освіти як світської, так і церковної, поділився досвідом роботи недільної школи Свято-Макаріївського храму та відповів на питання аудиторії. Серед питань, які було озвучено — важливість освіти для вірян, духовний суверенітет особистості та духовна безпека дитини під час світського навчання, збереження духовно-моральних стандартів виховання, основні критерії напрямку освітньої та виховної роботи недільних шкіл та ін.

Організатори «Микильських вечорів» та отець Владислав привітали протоієрея Володимира Косточку — керівника проекту та настоятеля лікарняного храму з ювілеєм – 15 років священицької хіротонії, який припав саме на цей день.

«Микильські вечори» проходять кожний третій четвер місяця. Наступна зустріч відбудеться 15 жовтня.