Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архімандрит Віктор (Коцаба): УПЦ молитьсяза те, щоб в Україні оселилися мир і спокій

31 серпня, під час заворушень біля Верховної Ради загинуло декілька людей і були поранені десятки тих, хто там знаходився.  На фоні цієї страшної трагедії не менш нелюдяним та блюзнірським виглядає акт святотатства по відношенню до православного хреста, який вже давно був встановлений у Маріїнському парку за ініціативи УПЦ.

Реакція вірян на цей вчинок однозначна — це акт наруги над святинею. Адже ті, хто здіймає руку на Хрест, той здіймає руку на самого Господа. Такі люди не мають і не можуть мати тієї любові, яку заповідав своїм послідовникам Ісус Христос.

Голова Адміністративного апарату Київської Митрополії УПЦ архімандрит Віктор (Коцаба) відмічає, що Хрест є символом усіх християн, незалежно від конфесійної або юрисдикційної приналежності, неважливо чи це Київський чи Московський патріархат. Подібні вчинки нагадують нам про трагічні сторінки нашої історії, коли богоборці руйнували храми і знищували ікони.

Отець Віктор акцентує на важливості недопущення того, щоб у суспільстві відбулося звикання до таких фактів. У такому випадку відбувається звикання до зла і руйнування моральних засад суспільства. Українська Православна Церква молиться за те, щоб зло чимшвидше залишило нашу землю і нашу країну, щоб в Україні оселилися мир і спокій.