Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Освячення дзвонів у селі Прохід

20 вересня, у селі Прохід Ратнівської округи, після завершення Божественної Літургії, благочинний Ратнівської округи протоієрей Анатолій Гурський, настоятель місцевого храму святого великомученика Георгія протоієрей Юрій Савчук та духовенство благочиння звершили освячення церковних дзвонів.
Храм у селі Прохід існує з 1997 року, проте до сьогодні дзвонів у ньому не було. Як розповідає настоятель храму протоієрей Юрій, до нього звернулися люди, які виявили бажання пожертвувати щось вкрай необхідне для храму. Тоді священик запропонував, придбати дзвони. Для того, щоб усі прихожани мали можливість розділити цю радість, їх розмістили на вулиці перед храмом, зробивши попередньо спеціальну конструкцію. Увесь недільний ранок ішов сильний дощ. І врешті, коли вийшли на церковне подвір’я та почали освячення, він припинився.
Після всього бажаючі мали змогу підійти і подзвонити у дзвони. Тож мелодійний передзвін лунав над Проходом ще довго після завершення служби, а дзвони вагою у 90, 62, 30, 18, 12 і 6 кілограмів будуть відтепер щонеділі і щосвята скликати вірян у Божий храм.