Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Триває багатотисячний хресний хід з Кам’янець-Подільського до Почаївської Лаври

19 серпня у свято Преображення Господнього, у Кам’янець-Подільському розпочався традиційний щорічний хресний хід до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Тисячі паломників щорічно долають шлях у 200 кмХресні ходи до обителі Божої Матері, що на горі Почаївській, звершуються віруючими впродовж 200 років. За багаторічну історію хода збирала до 20 тисяч паломників, які долали шлях від Кам’янець-Подільського до Почаєва в 210 км. У хресному ході щорічно беруть участь віруючі Кам’янець-Подільської, Чернівецької, Волинської, Одеської та інших єпархій УПЦ, а також країн закордону. Хресну ходу паломники мають подолати за 7 днів.
Перед початком ходи в кафедральному соборі Кам’янець-Подільського на честь святого благовірного князя Олександра Невського була звершена Божественна літургія, яку очолив митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор.По завершенні богослужіння чисельні паломники, котрі зібралися в соборі, вирушили через місто в с. Довжок Кам’янець-Подільського району Хмельницької області, де в був звершений молебень за подорожуючих. Після звершення молебню митрополит Феодор звернувся до тисяч паломників зі словом архіпастирської настанови.Після зупинки у Довжку та перепочинку хресна хода вирушила у довгий шлях до Почаєва.