Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

США. Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у 18-ому Всеамериканському Соборі (ВІДЕО)

22 липня в рамках візиту до США Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув до міста Атланта, що у штаті Джорджія. В аеропорті Його Блаженство зустрічали Блаженніший Тихон, Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки і Канади, а також представники єпископату і духовенства Православної Церкви в Америці.

Наступного дня, 23 липня, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію в співслужінні сонму архієреїв Православної Церкви в Америці, після чого взяв участь у V пленарному засіданні 18-ого Всеамериканського Собору, присвяченого темі поширення православної Місії.

Звертаючись до учасників Ради, Блаженніший владика подякував Архієпископу Тихону за запрошення на захід та відзначив роль місіонерської діяльності святого Германа Аляскинського в справі поширення православної віри в Північній Америці. «Він прибув не взявши ані грошей, ані скарбів, проте тільки любов до Христа та радість про вічне життя – Євангеліє, – сказав ПредстоятельУПЦ. – І він спілкувався з людьми з любов’ю Господньою – він намагався поділитися радістю вічного життя, яку він мав у своєму серці до інших». За словами Первосвятителя УПЦ, саме така проповідь стала запорукою виникнення на Американскому континенті Православної Церкви. «Сьогодні я бачу результат його місії, оскільки в очах всіх присутніх, членів Собору – Христос. Це добрий плід, який принесла місія святого Германа Аляскинського», – підсумував Блаженніший владика Онуфрій.