Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Пройшов третій табір православної молоді

Кожен православний християнин має свого духовного наставника, який допомагає віруючому скеровувати своє життя у правильне русло, надає мудрі поради у хвилини розпачу, дружню підтримку у хвилини зневіри, засіває його душу зернами Божої любові й доброти.

А якщо наставник не один, а більше? Скільки ж то мудрих думок, скільки Божої благодаті та Великої щирої любові!

Саме таке Свято Великої Любові нещодавно відбулося у с. Козлин Рівненського благочиння, Рівненської єпархії. З 13 по 17 липня 2015 року у с. Козлин проходив 3-й табір Православної молоді Рівненського благочиння на честь 1000-тя з дня кончини рівноапостольного князя Володимира. Мабуть, девізом цього заходу стали слова, викарбувані в Псалтирі, що дарувався кожному учаснику на молитовну згадку:

“Учись, молись, трудись во славу Триєдиного Бога, на користь Матері Церкви і для спасіння своєї душі”.

У роботі табору взяли участь більше як 90 делегатів від молоді та близько 25 священиків на чолі із благочинним Рівненського району протоієреєм Валерієм Капітанюком. Відкриття цього духовного заходу для молоді розпочалось Водосвятним молебнем.

Повчальними та пізнавальними для учасників табору були бесіди-лекції на релігійні теми, щирі та відверті розмови з молоддю про проблеми сьогодення, задушевні бесіди біля вогнища, де під звуки легкої духовної мелодії говорили про вічне та сокровенне.

Скільки геніальної простоти, Божої мудрості, любові, тепла, доброзичливості було у словах та діях дорогих наставників! А скільки духовної радості одержали всі від незабутньогоХресного ходу до місцевого храму Святого Воскресіння, де відбулося найважливіше, що тільки могло статись – чудо  Святого Причастя.

У вільний час учасники табору мали можливість пограти у різні спортивно-оздоровчі ігри, поплавати у ставочку, побути наодинці із своїми думками і, звичайно, не забувати про тілесне підкріплення – п’ятиразове харчування, організоване шеф-кухарем отцем Ростиславом.

У завершальний день молодь, крім незабутніх вражень, одержала ще й подарунки: Псалтир та примірники православного журналу “Отрок”.

Спаси Вас Господь, Високопреосвященнійший Владико Варфоломій, та всі організатори молодіжного табору, а також настоятелі храмів, які делегували учасників в табір,за хорошу і потрібну справу. Многії і благії вам літа!

Прихожанка СвятоВоздвиженського

 храму с. Котів, раба Божа Олена Мельник.