Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. При храмі Всіх святих Землі Волинської розпочало діяльність православне сестринство: сестри милосердя нестимуть служіння у лікарнях

Однією із гарних традицій нашої Православної Церкви є існування інституту сестер милосердя, себто коли жінки несуть служіння ближнім у лікувальних закладах, або навіть пораненим не тільки у госпіталях, але і як санітари, на полі бою. За час панування безбожництва у радянські часи, звісно таке служіння було неможливим, втім нині воно відроджується.

За благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, вже цими днями у Луцьку, при храмі Всіх святих Землі Волинської розпочало свою діяльність православне сестринство. Організаційні моменти його діяльності були обговорені під час засідання єпархіального відділу «Церква і медицина», який курує настоятель луцького храму святих апостолів Петра і Павла протоієрей Богдан Линник.

Засідання відбулось, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, також за участі секретаря Волинської єпархії протоієрея Миколая Бондарука, голови Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука та клірика луцького храму ВСЗВ священика Андрія Нікітіча, який звершує богослужіння у каплиці на честь святих безсрібників Косьми і Даміана філіалу Волинської обласної клінічної лікарні у селі Боголюби Луцького району.

Як розповів, у коментарі прес-службі Волинської єпархії, священик Андрій Нікітіч, сестри милосердя нестимуть служіння у лікувальних закладах Луцька, зокрема допомагатимуть священикам, які звершують богослужіння у лікарняних храмах та каплицях. Вони дізнаватимуться про потреби хворих, повідомлятимуть про них священиків. Сестри милосердя доглядатимуть важкохворих, нестимуть патронажну службу і у реанімаційних відділеннях.

«Також луцькі сестри милосердя відвідуватимуть немічних одиноких громадян, піклуватимуться про них, готуватимуть їжу, стежитимуть за порядком у помешканнях. Також одним із напрямків служіння сестер милосердя буде і допомога дітям-інвалідам», – розповів отець Андрій Нікітіч.

Початок діяльності луцького православного сестринства вже благословив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. На разі це згромадження нараховує 13 жінок як молодих, так і вже старшого віку.