Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Рік без Блаженнішого Митрополита Володимира. Презентація XII тома Трудів спочилого Митрополита

5 липня, у першу річницю упокоєння Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополит Вінницький і Барський Симеон взяв участь у вечорі-реквіємі у Спасо-Преображенському соборі на Теремках. Захід було організовано Фондом пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.
Серед відвідувачів були також архієпископ Балтський і Ананьїєвський Олексій, архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій, єпископ Львівський і Галицький Філарет, духовенство собору, прихожани та всі ті, хто знав Владику Володимира.
Вечір відкрився заупокійною літією, яку відслужив духівник Фонду митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.
Після цього митрополит Олександр презентував присутнім XII-й том Трудів Блаженнішого Митрополита Володимира, виданий Фондом. До збірки ввійшли інтерв’ю Митрополита Володимира за останній період його життя, що раніше не публікувалися, спогади ієрархів Української Православної Церкви та інше. Також владика анонсував продовження видання збірки трудів.
Митрополит Олександр висловив щиру подяку співбратам-архієреям, які шанують і плекають пам’ять справжнього духовного отця української землі – Блаженнішого Митрополита Володимира, та усім труженикам на ниві Христовій.
Програму продовжив виступ хору Спасо-Преображенського собору. У перервах між піснеспівами, архієреї ділилися спогадами про блаженноспочилого Предстоятеля.
У спогадах про Владику Володимира учасники вечора згадували про його надзвичайну людяність, пастирську мудрість, смиренність та відданість Церкві.
Парафіяни та гості оглянули фотовиставку, присвячену пастирському служінню Його Блаженства, що експонується у притворі собору.