Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВСЬКЕ. Парафія зруйнованого храму годує більше 50 інвалідів

 

Продукти та їжу для малозабезпечених мешканців Кіровського щоденно розносять по домівках волонтери.

Незвичайна благодійна їдальня працює при храмі святого праведного Іоанна Кронштадтського в м. Кіровському Донецької області. Кожен день тут готують і розвозять харчі для малозабезпечених людей, котрі не мають змоги самостійно прийти до храму.

«Ми годуємо переважно людей, які не можуть за собою доглядати, – розповідає настоятель церкви протоієрей Георгій Циганов. – Їжу ми готуємо в себе і зусиллями волонтерів щоденно розносимо по домівках. Таким чином ми годуємо більше 50 людей, плюс ще в самій їдальні у нас годуються більш ніж 20 людей».

Інформацію про нужденних інвалідах активісти церковної громади попрохали в ЖЕКах. Потім волонтери її перевірили та доповнили. Так сформувався список громадян, котрим необхідна допомога. «Це різні люди: когось залишили рідні, а є просто літні самотні та немічні люди, – каже отець Георгій. – Деяким ми тільки продукти приносимо, а вони вже готують самі. Серед них є навіть кілька великих начальників, котрі керували в свій час шахтами, а тепер, коли постаріли, стали нікому не потрібні. Є одна бабуся, яка у війну пройшла три концтабори. Загалом, допомагаємо всім».

Команда волонтерів складається з 14 людей. Частина з них – парафіяни храму, а інші прийшли, дізнавшись, що парафія не встигає самостійно розносити харчі інвалідам. Але за цей час і вони вже стали в храмі своїми.

«Їжа в нас повноцінна, – розповідає настоятель. – Для лежачих хворих ми готуємо навіть непісні страви. Продуктами нас забезпечив БФ «Фавор», а головна наша проблема – це ліки. Аптеки полупорожні, а те, що є, коштує втридорога».