Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Соціально-гуманітарний відділ УПЦ розвиває міжнародну співпрацю

1 липня відбулася зустріч представників Синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань з членами Місії Пресвітеріанської церкви. На зустрічі були присутні координатор проектів Відділу Анна Клименко, куратор проекту «Центр гуманітарної допомоги» Олексій Ковальчук і чотири представника від пресвітеріанської Місії.

Соціально-благодійна діяльність пресвітеріанської Місії поширюється на Центральну та Східну Європу. Одна з представниць Місії пані Елен Сміт, котра займається соціальними проектами в Білорусі та Росії, розповіла, що метою їхнього візиту є налагодження співпраці з Української Православною Церквою в сфері надання гуманітарної допомоги.

В ході бесіди співробітниками Відділу був представлений ряд проектів, які реалізуються в рамках соціально-гуманітарної діяльності УПЦ.

Також представники Синодального відділу розповіли про досвід співпраці з міжнародними організаціями, такими як «Diakonie Katastrophenhilfe» (Германія), «Act Alliance» (Швейцарія) та ООН. Делегація, в свою чергу, висловила свою підтримку українському народу, а також подяку Українській Православній Церкві за виконану роботу з надання допомоги нужденним в умовах фінансової кризи.

Коментуючи результати зустрічі, Анна Клименко зазначила, що представники пресвітеріанської Місії дали позитивний відгук діяльності Синодального відділу УПЦ, оскільки були приємно вражені наявністю різних масштабних гуманітарних проектів Української Православної Церкви. «Місіс Сміт заявила, що їй дуже приємно та радісно бачити, соціальні проекти Церкви реалізуються молодими людьми, – розповіла координатор проектів Соціально-гуманітарного відділу, – які, в першу чергу, жертвують особистим часом, працюючи во славу Божу».

За повідомленням Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань