Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Убієнних священника та монахиню поминатимуть за упокій в усіх храмах УПЦ

Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив в усіх храмах та монастирях Української Православної Церкви звершувати протягом 40 днів заупокійні молитви за новопреставлених убієнних ієрея Романа Ніколаєва та монахиню Алевтину (Кравчук). Про це повідомила Канцелярія Київської Митрополії. Трагічні події замаху на священика Романа Ніколаєва сталися 25 липня після вечірнього богослужіння. За повідомленням міліції двоє невідомих нанесли йому смертельні поранення з вогнепальної зброї, від яких отець Роман помер у лікарні 29 липня.

Насельницю Свято-Вознесенського Флорівського монастиря монахиню Алевтну (Кравчук) було жорстоко вбито 27 липня. Наступного дня її тіло з слідами катування знайшли родичі у помешканні, в якому матушка проживала до приходу в монастир.

Монахиню Алевтину було поховано 29 липня на монастирському цвинтарі Флорівського монастиря.

Відспівування священика Романа Нікалаєва буде звершено 31 липня в храмі Покрова Божої Матері на Оболоні (м. Київ, вул. Прирічна, 5-а). Початок заупокійної Літургії о 7:00. О 9:00 розпочнеться Чин відспівування. Поховають отця Романа в селі Рудня Броварського району Київської області біля могил родичів.