Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Єпархіальна рада затвердили перелік заходів на липень

29 червня у єпархіальному управлінні під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона відбулося чергове зібрання єпархіальної ради Вінницької єпархії. Учасники зібрання обговорили рішення Священного Синоду УПЦ, який відбувся 24 червня, щодо заходів, які будуть проводитися у м. Києві 27-28 липня з нагоди 1000-ліття з дня успіння святого рівноапостольного великого князя Володимира. Митрополит Симеон благословив організувати паломницькі групи з числа духовенства і мирян кожного благочиння, які візьмуть участь у хресній ході, всенощному бдінні та Божественній літургії, що відбудуться у рамках урочистостей у столиці. Святкові богослужіння 27-28 липня відбудуться також і в усіх храмах Вінницької єпархії. За кілька днів до святкування у Києві, 24 липня, у Вінниці відбудеться ювілейна пам’ятна академія, у якій візьме участь духовенство і миряни Вінницької єпархії. В рамках академії відбудеться святковий концерт у залі обласної філармонії «Плеяда», в якому візьмуть участь зведений хор Спасо-Преображенського кафедрального собору та Стрітенського храму м. Вінниці, а також дитячо-молодіжний хор кафедрального собору. Початок ювілейної академії і концерту – о 17.00.

 Учасники зібрання обговорили організаційні питання, пов’язані із проведенням загальноєпархіальної хресної ходи, яка відбудеться в річницю Калинівського Дива у м. Калинівці. 8 липня, о 8.00 хресна хода на чолі з митрополитом Симеоном та архієреями, які прибудуть на свято, рушить від головного храму Калинівки на честь преподобної Параскеви Сербської до Хрестовоздвиженського храму, який знаходиться на місці, де стояв хрест, прострілений солдатами, з якого потекла кров. Літургія біля калинівського хреста розпочнеться о 9.00.

Митрополит Симеон ознайомив учасників зібрання з програмою заходу, який відбудеться 4 липня, напередодні річниці від дня кончини Блаженнішого Митрополита Володимира. О 14.00 у виставковому залі галереї «Інтер-Шик» за адресою: вул. арх. Артинова, 12-а, відбудеться фотовиставка, присвячена пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира. Виставку відкриє митрополит Симеон. Запланований виступ хору духовенства м. Вінниці. Виставка буде відкрита з 4 до 6 липня. 

 Ознайомившись і затвердивши план заходів на липень, єпархіальна рада розглянула кілька поточних питань парафіяльного життя.

Прес-служба Вінницької єпархії.