Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон взяв участь у відкритті спортивного комплексу для людей з інвалідністю

30 червня відбулося урочисте відкриття універсального спортивно-тренувального комплексу зі смугою орієнтації для людей з інвалідністю. Комплекс знаходиться у с. Дорожному Вінницького району на території реабілітаційного центру для інвалідів, яким опікується Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця» разом із Вінницьким обласним центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

Реабілітаційний центр, який розпочне роботу у вересні, буде надавати медичну та психологічну допомогу інвалідам, у тому числі військовим, котрі набули інвалідність у зоні АТО. На даний час вже завершено будівництво спортивного майданчику та смуги перешкод для людей з обмеженими можливостями, яка надасть їм змогу пристосовуватися до оточуючого світу, менше залежати від допомоги сторонніх і відчувати себе впевненими членами суспільства.
Відкриття спортивно-тренувального комплексу стало святом для організаторів і гостей і учасників, серед яких були діти-інваліди і молодь з Вінниці, і Стрижавки, а також з інших областей України. До них звернулися зі словами привітання керівники районної влади, представники організацій допомоги інвалідам, а також меценати. Будівництво реабілітаційного центру і зокрема тренувального майданчику реалізується в рамках проекту «Разом живемо – разом відпочиваємо», за фінансової підтримки програми соціальних інвестицій «Україна – житниця майбутнього».
Серед почесних гостей свята був митрополит Вінницький і Барський Симеон. Виступаючи перед присутніми, владика Симеон підкреслив, що потрібно поспішати робити добро і подякував людям доброї волі за їхню допомогу інвалідам. Архієрей звернув увагу на те, з яким оптимізмом і силою волі долають молоді люди з обмеженими можливостями труднощі свого життя і закликав усіх інших не просто допомагати,  а разом із тим вчитися в цих людей їх цілеспрямованості і вмінню радіти навіть маленькій радісній події.
Після вітального слова митрополит Симеон звершив молебень і окропив святою водою новозбудований майданчик, на якому одразу ж розпочалися спортивні ігри. Керівник Асоціації «Відкриті серця» Світлана Демко провела екскурсію по спортивному центру, а тренер Володимир Азін продемонстрував навички долання перешкод на інвалідному візку, яким тут будуть навчати людей з усієї України.
Митрополит Симеон передав чергову матеріальну допомогу від парафіян та духовенства Вінницької єпархії та оглянув хід подальших робіт, а також ознайомився з планами керівництва щодо придбання меблів і інших речей, необхідних для початку роботи Центру.
Крім матеріальної допомоги Вінницька єпархія активно співпрацює з асоціацією «Відкриті серця» у духовно-моральному напрямку. Священик Максим Мельничук регулярно відвідує Центр і надає духовну і психологічну допомогу членам Асоціації та їх підопічним. Тому багато дітей і молоді радісно вітали владику Симеона і о. Максима як давніх знайомих. А деякі обіймали владику і свого батюшку зі зворушливою щирістю і любов’ю. Всюди панувала атмосфера, яка була відображена в девізі свята: «Людина починається з добра».
Прес-служба Вінницької єпархії.