Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон висловив подяку Генеральному консулу Польщі

11 липня відбувся святковий прийом з нагоди завершення місії Генерального консула Республіки Польща у Вінниці Кшиштофа Свідерека. Серед почесних гостей Генерального консула були голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Сергій Свитко, заступник міського голови Андрій Рева, народний депутат України Олександр Домбровський, митрополит Вінницький і Барський Симеон та інші. 

Владика Симеон висловив подяку Кшиштофу Свідереку за п’ять з половиною років плідної роботи у Вінниці по укріпленню зв’язків між народами Польщі і України. Митрополит підкреслив, що добрі стосунки між Генеральним Консульством і Вінницькою єпархією, сприяли здійсненню багатьох спільних духовних і культурних польсько-українських проектів як у Вінниці, так і у Польщі. Серед них проведення фотовиставки «Кольори Православ’я. Польща» у Вінниці, неодноразова участь дитячо-молодіжного хору Преображенського кафедрального собору у міжнародних фестивалях духовної музики у Польщі та багато інших.
Завдяки сприянню Генерального консульства Вінницькою єпархією було організовано багато паломницьких груп духовенства і мирян до правосла-вних святинь на території Польщі: Яблочинського монастиря, Супрасльської Лаври, Св. Гори Грабарки. За ці роки значно поглибилася співпраця між Вінницькою та Православною Люблінською єпархіями, чому також сприяли добрі стосунки з Генеральним Консульством і безпосередньо митрополита Симеона з Генеральним консулом.
Владика Симеон подякував Кшиштофу Свідереку та усім його співробітникам за п’ять з половиною років плідної співпраці і вручив консулу ікону Пресвятої Богородиці з побажаннями покрову Божої Матері на усьому його подальшому життєвому шляху.
Наостанок владика Симеон зауважив, що справжня дружба має початок, але не має кінця. Архієрей запросив Кшиштофа Свідерека і надалі приїжджати до Вінниці як хорошого друга, для якого відкриті двері сердець багатьох вінничан.
Прес-служба Вінницької єпархії.