Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛОГОРОДКА. Вікарії Київської Митрополії молитовно вшанували пам’ять святих 12-ти апостолів

13 липня за благословенням Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вікарії Київської Митрополії молитовно вшанували пам’ять святих 12-ти апостолів в пам’ять про історичний храм, що був побудований у містечку Білогородка за часів Київської Русі.

Святкове богослужіння очолив архієпископ Білогородський Миколай у співслужінні єпископа Макарівського Іларія та єпископа Фастівського Даміана, а також духовенства Київської та сусідніх єпархій.

Кожного року від місця старовинного храму з благословення Предстоятеля УПЦ розпочинається хресна хода з іконою Божої Матері «Призри на смирення». На свято прибули сотні прочан з різних куточків України, аби взяти участь у традиційній хресній ході з чудотворною іконою, яка має завершитися у Ризо-Положенському скиту столичного Свято-Введенського монастиря, що у селі Томашівка Фастівського району.

Звертаючись до гостей свята та учасників пішої прощі, владика Іларій сказав, що Пресвята Богородиця, яку ми нині вшановуємо у її чудотворній іконі, недарма називається нами «Взбранною Воєводою», тобто Верховною Воєначальницею, адже вона мобілізує і веде нас на справжню війну. Але на війну не проти плоті і крові, а на битву проти злобних духів піднебесних: проти гріхів і пристрастей, проти того зла, яке є в кожній людині. «Хто хоче перемогти це зло, хто хоче бути переможцем власної немочі і слабкості, той повинен закликати на допомогу Царицю Небесну, Непереможну Воєначальницю і рятівницю роду людського», — зазначив Преосвященний владика.

Архієреї побажали Божої допомоги усім прочанам і передали благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви.