Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. На ратнівщині вшанували жертв холокосту

Три роки тому Український центр вивчення історії Голокосту спільно з Міністерством освіти і науки України, Берлінським офісом Американського єврейського комітету за сприяння Міністерства закордонних справ Німеччини розпочав реалізацію проекту «Захист та меморіалізація місць масових поховань євреїв України періоду Другої світової війни», основною метою якого є відшукування та впорядкування місць масових розстрілів євреїв. Було відібрано п’ять пілотних населених пунктів, де знайдено місця масових поховань євреїв: села Бахів, Прохід, Кисилин (Волинська область), Острожець (Рівненська область) та місто Рава-Руська, (Львівська область).
29 червня, біля с. Прохід нашого району відбулося відкриття меморіалу жертвам Голокосту, будівництво якого розпочалося у березні 2014 року.
У церемонії відкриття взяли участь: міжнародна делегація, у складі якої — Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль, директор берлінського офісу Американського єврейського комітету Дейдре Бейгер та представники організацій. Також були запрошені: ратнівське духовенство, радник голови облдержадміністрації Андрій Харлампович, голова районної ради Микола Макарук, громадськість, учнівська молодь району. Від Ратнівського благочиння був запрошений до слова протоієрей Петро Макарук. Він звернувся до присутніх із проханням пам’ятати не тільки радісні, а і трагічні моменти в історії рідної Ратнівщини, для того щоб подібні жахіття не повторились. Побажав усім присутнім плекати у своїх душах мир і радість, та бути толерантними і жити у злагоді із усіма.