Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. У Свято-Троїцькому Мотроненському монастирі відбулися урочистості на честь Святої Трійці

У Свято-Троїцькому Мотроненському монастирі відбулися урочистості на честь Святої Трійці1 червня, у день Святого Духа, у Свято-Троїцькому Мотроненському монастирі відбулися традиційні церковні урочистості на честь Святої Трійці, які очолив Високопреосвященніший митрополит Черкаський і Канівський Софроній. Божественна літургія правилася просто неба, зважаючи на величезну кількість прочан, які щороку у цей день з’їжджаються до славетної обителі – і не лише з різних куточків Черкащини, а й сусідньої Кіровоградської області, Києва тощо.
За благословенням Владики Софронія з повчальним пастирським словом до людей звернувся благочинний Смілянського округу протоієрей Петро Дмитрук, а по завершенні літургії вже сам владика привітав паству з сьогоднішнім великим святом, зауваживши на необхідності берегти правильне богословське розуміння й сприйняття церковних свят вдр різноманітних забобонів і тлумачень, що нав’язуються через світські ЗМІ.
На завершення відбулася хресна хода довкола головного монастирського храму, після чого гості були запрошені на святкову трапезу.
Сьогоднішнє святкування стало надзвичайно відповідальним для матінки Іларії, яку навесні офіційно призначено новою настоятельницею Мотронинського монастиря замість важко хворої ігумені Мотрони: вона уперше зустрічала це головне монастирське свято на новій посаді. За обох них – молоду ігуменю Іларію і старицю Мотрону – за Божественною літургією були піднесені гарячі молитви.
Протодиякон Сергій Медведь