Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Єпархія допомагає мирному населенню Донеччини

Біля ста тисяч гривень та чотири вантажівки з продуктами зібрали віруючі УПЦ на підтримку мирного населення Східної України , а також бійців, котрі несуть службу в окремому танковому батальйоні військової частини В 1252, що розташована в м. Селідове Донецької області.

16 червня зібрану допомогу відправили у зону АТО. По благословенню митрополита   Варфоломія Рівненського та Острозького молитву подорожуючим звершив секретар Рівненської єпархії протоієрей Віталій Герлінський.

Супроводжувати вантаж відбула делегація священиків Рівненської єпархії УПЦ , а саме, керівник відділу по врегулюванню міжконфесійних конфліктів Рівненського єпархіального управління настоятель Свято-Воскресенського храму м. Острог протоієрей Віктор Земляний, настоятель храму Всіх Волинських Святих, що в м. Рівному протоієрей Михаїл Жаровський, протоієрей Василій Начев настоятель храму с. Глинськ Здолбунівського району, а також представники Громадської ради при МВ УМВС в Рівненській області, котрі були ініціаторами даної поїздки.
– Коли я розповсюдив інформацію про збір допомоги для бійців танкового батальйону ,– говорить Олександр Зайчук, голова Громадської ради, – священики УПЦ були першими, хто долучився до збору. Більше того, запропонували розширити масштаби допомоги і зібрати також продукти для мирного населення .
– Ми – християни, а там страждають люди. Наша церква завжди приходить на допомогу бідним, немічним та нужденним. І ця допомога тільки невеличка частина того, що сьогодні ми можемо зробити для людей, котрі потрапили в тяжкі життєві обставини, – коментує поїздку о. Віктор Земляний, керівник відділу по врегулюванню міжконфесійних конфліктів Рівненського єпархіального управління УПЦ.
Триватиме поїздка майже тиждень. За цей час священики мають на меті відслужити літургію та водосвятний молебень для бійців у зоні АТО , також причастити усіх бажаючих. Частину харчової та фінансової допомоги благодійники передадуть в один із дитячих будинків у Донецькій області, а також для ченців Святогірської Лаври.