Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Красногорьский чоловічий монастир поповнився святинею — іконою Божої Матері «Неопалима купина»

im3291

21 червня до Всіхсвятського Красногорського чоловічого монастиря прибула святиня – ікона Божої Матері «Неопалима купина». Про цей святий образ Божої Матері намісник обителі архімандрит Іларій (Гаврилець) мріяв вже давно, адже декілька років тому Красногірська обитель постраждала від вогню.

З прадавніх часів перед іконою Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» моляться про позбавлення від пожежі та ураження блискавкою, від лютих бід, та про зцілення недуг.
Неопалима купина – це охоплений полум’ям, але не згораючий кущ, який за тлумаченням богословів є прообразом Богоматері і втілення Сина Божого.І саме в основу сюжету ікони «Неопалимої Купини» покладено церковний спів, де Богоматір порівнюється з Неопалимою купиною, яку бачив Мойсей на горі Хорив (Ісх.3: 1-5).
То ж стараннями вірян, які опікуються обителлю, було замовлено написання образу Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» до іконописної майстерні Свято-Успенської Почаївської Лаври. Святиня у чудовому канонічному виконанні, після благодатного освячення від образу Почаївської Божої Матері, у недільний день, була доставлена І.І. її зустріли намісник обителі архімандрит Іларій та чисельні паломники.
На даний час образ Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» виставлений для поклоніння у центральному храмі Усіх Святих. А 17 вересня відбудеться вшанування ікони «Неопалима Купина», адже це день професійного свята – Дня рятівника України.