Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Відбулося засідання оргкомітету по підготовці Міжнародної наукової конференції

17 липня в Мукачівському єпархіальному управлінні відбулося засідання оргкомітету по підготовці та проведенні Міжнародної наукової конференції: «Малий Афон» – монастирі та чернецтво на Закарпатті: традиції і сучасність».

Очолив засідання, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор. Вів засідання директор БІНДЦу, кандидат історичних наук, доктор філософії, доцент кафедри історії України УжНУ Юрій Данилець.

У засіданні взяли участь секретар Єпархіального управління протоієрей Віктор Місо, голова Молодіжного відділу єпархії протоієрей Василій Керецман, голова Паломницького відділу єпархії архімандрит Марк (Куштан), науковий співробітник БІНДЦу протоієрей Василій Юрина.

Центральною темою засідання стало обговорення плану заходів щодо підготовки та проведення в жовтні 2015 року міжнародної наукової конференції: «Малий Афон» – монастирі та чернецтво на Закарпатті: традиції і сучасність». Наукове зібрання буде присвячено 1000-літтю руського монашества на Афоні, ювілей чого буде вшановуватися у 2016 році. Було запропоновано кілька робочих тем конференції. Наприклад: «Афон і Закарпаття: історичні зв’язки», «Чернецтво на Закарпатті та в Україні: історія та сучасність», «Роль Афону в розвитку монастирів на Русі, їх зв’язок зі Святою Горою», «Просвітницька та місіонерська діяльність монастирів» та інші. Планується одноразова робота кількох секцій конференції.

Співорганізаторами конференції є: Мукачівська Православна єпархія, БІНДЦ імені Проніна, Державний архів Закарпатської області та Закарпатське відділення Міжнародного інституту Афонської спадщини в Україні.

Координатори конференції: Ю. Данилець (050-692-87-81) та протоієрей Олександр Монич (050-186-53-23).