Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОСКВА. Керуючий справами УПЦ взяв участь у зустрічі випускників МДА 1995 року

3 червня в Московській Духовній Академії відбулася зустріч випускників Академії 1995 року. Участь у зустрічі зі своїми однокурсниками по академії взяв керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської Духовної Академії і Семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

2 червня, напередодні зустрічі, випускники МДА в священному сані звершили Всенічне бдіння у Покровському академічному храмі Троїце-Сергієвої Лаври.

Після цього гості Академії відвідали Церковно-археологічний кабінет МДА, завідувачем якого з 1996 по 2002 роки був митрополит Антоній. Для колишніх студентів МДА була проведена екскурсія і представлені експонати з колекції академічного музею.

Наступного дня, 3 червня, випускники МДА соборно звершили Божественну літургію в Покровському храмі Лаври. Богослужіння очолив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Його Високопреосвященству співслужили єпископ Подільський Тихон, єпископ Канашський і Янтіковскій Стефан і випускники Академії у священному сані.

Також, за Літургією митрополит Антоній разом зі своїми однокурсниками піднесли молитви про мир в Україні.

Після завершення Літургії владика Антоній звершив молебень з співом акафісту преподобному Сергію Радонезькому перед мощами святого в Троїцькому соборі Троїце-Сергієвої Лаври.

По завершенні богослужіння владика з однокурсниками приклалися до мощей небесного покровителя Московських духовних шкіл.