Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У кафедральному храмі помолилися за волинських журналістів

Молебень з нагоди професійного свята – Дня журналіста у кафедральному храмі за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта відслужили голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, якому співслужили протоієрей Олександр Федчук (у єпархії він опікується виданням газети “Дзвони Волині”), голова молодіжного відділу ієромонах Ілля (Вишневський) та керівники інформаційно-просвітницьких відділів з благочинь єпархії. Принести свої молитви Господу від різних волинських видань прийшло понад 30 журналістів, керівники Волинської обласної організації Національної Спілки журналістів.

Працівників засобів масової інформації називають “служителями слова”. Ним людину можна і вознести, а можна і знищити. Тому Боже благословіння у цій праці – відповідального володіння словом дуже необхідне. Волинські журналісти, як відзначив протоієрей Валентин Марчук, мають громадянську позицію, розуміють вагу і вплив їхнього слова. А нинішній час вимагає ще більше зусиль по мирному врегулюванню ситуації в Україні, єдності усього суспільства. Волиняни загалом є людьми віруючими і богобоязненими, людьми мирними за своєю вдачею.

Священики та усі присутні на молебні помолилися за здоров’я працівників місцевої преси та пом’янули журналістів, рабів Божих, котрі вже відійшли у вічність. У дар присутні на молебні отримали іконки Волинської Богоматері, оригінал якої відкриває експозицію Національного художнього музею України. У свій час наукова експедиція відшукала цю ікону саме у Свято-Покровському храмі Луцька.