Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбулась зустріч випускників ВДС 2010 року

З часу свого відновлення у 1990 році Волинська духовна семінарія випустила багато священнослужителів, які у теперішній час несуть пастирське служіння, трудяться на ниві Христовій. 2 червня біля Престолу Свято-Покровського кафедрального храму для звершення Божественної Літургії зібрались священнослужителі – випускники ВДС 2010 року. Богослужіння очолив, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, класний наставник регентського класу цього випуску протоієрей Степан Ярема. Випускниці 2010 року, власне, і співали цього дня піснеспіви Божественної Літургії.

Зі словом проповіді до вірян звернувся після запричасного стиха протоієрей Євгеній Стойка, який є кліриком Володимир-Волинської єпархії і несе пастирське служіння у Зимненському Свято-Успенському Святогорському жіночому монастирі. Батюшка наголосив на великому значенні благодаті Святого Духа у житті Церкви і кожної віруючої душі. «А ознакою перебування у нас Святого Духа є любов», – підкреслив отець Євгеній.

Після Літургії відбувся подячний Молебень, який очолив настоятель Свято-Петропавлівського храму села Карпилівка Ківерцівського благочиння протоієрей Олександр Шинкарук.

Зі словами вітань до випускників ВДС 2010 року звернувся протоієрей Степан Ярема. «Багатьох вас Господь сподобив священного сану. Справжній священик – це душпастир, це людина, яка завжди допоможе у біді, дасть розраду у душевних муках. І ви, вірю, із сумлінням несете це пастирське служіння на ниві Христовій. Хочеться звернутись і до випускниць регентського класу, ви є прикладом того якою має бути жінка-християнка. Це є викликом і прикладом для сучасного світу. А як матінки – дружини священиків, ви є для них підтримкою і опорою», – сказав отець Степан. Варто зауважити, що переважна більшість випускниць регентського класу 2010 року стали саме дружинами священиків.

Від імені випускників зі словами подяки до отця Степана звернувся протоієрей Олександр Шинкарук. Щирі слова вдячності пролунали і на адресу духовного батька колишніх семінаристів – волинського архіпастиря митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, який і рукоположив більшість з них у священний сан.

Варто зауважити, що серед випускників – священнослужителів є і ті, хто обрав шлях чернечого життя – під час Божественної Літургії та подячного Молебню священикам співслужив ієродиякон Іоанн (Контура), який несе служіння у Михнівському Свято-Стрітенському жіночому монастирі.

Після спільного фото випускники мали нагоду поспілкуватись між собою, згадати семінарське студентське життя, під час якого вони, здобуваючи богословські знання та проходячи аскетичне виховання у стінах духовної школи, готували себе до пастирського служіння.