Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Українська Православна Церква продовжує здійснювати свою соціальну місію

 

Українська Православна Церква особливо активно допомагає тим, хто постраждав від збройного конфлікту на Сході країни, українським військовим та їх сім’ям.

Благодійний фестиваль «Волинський благовіст»

7 червня, у день Усіх святих, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Нифонта у Луцьку відбувся благодійний фестиваль «Волинський благовіст». Авторський проект Волинської єпархії УПЦ проводиться вже багато років та об’єднує навколо себе тисячі людей задля допомоги дітям-сиротам та дітям-інвалідам. Цього року зібрані кошти будуть передані волинським дітям, батьки яких загинули у зоні АТО. Як повідомляють в єпархії, вже отримано понад 100 тисяч гривень.

За допомогою карнавок для пожертв, які були встановленні у храмах єпархії, зібрали 80 тисяч грн., безпосередньо під час фестивалю духовної пісні – 30 тисяч грн. Збір пожертв ще триває.

У вітальному слові голова Волинської облжержадміністрації Володимир Гунчик відзначив особливу роль заходу і запевнив, що обласна влада завжди підтримуватиме усі доброчинні справи Волинської єпархії УПЦ. Луцький міський голова Микола Романюк в свою чергу підкреслив важливу роль соціального служіння Церкви у наш час.

За повідомленням прес-служби Волинської єпархії

Одеська єпархія надала 35 родинам гумдопомогу

Одеська єпархія надала 35 родинам гумдопомогу

5 червня в Одесі ще 35 родин (серед них 7 багатодітних) вимушених переселенців зі Сходу України отримали гуманітарну допомогу в Координаційному центрі при Одеській єпархії УПЦ. За благословенням митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела сім’ям передали продуктові набори, предмети першої необхідності, дитяче харчування та фінансову допомогу.

Нагадаємо, 1 червня, у День захисту дітей в єпархії потурбувалися про 26 сімей біженців.

За повідомленням прес-служби Одеської єпархії

2 червня настоятель Свято-Миколаївського храму м. Первомайськ Вознесенської єпархії  передав допомогу для українських військовослужбовців та звершив чин освячення автомобіля, який міська влада та громадські організації вирішили направити в зону військового конфлікту.

За повідомленням прес-служби Вознесенської єпархії

У Первомайську освячено автомобіль для ЗСУ

У Первомайську освячено автомобіль для ЗСУ

6 червня на Черкащині священик Покровського храму міста Сміли звершив чин освячення армійського позашляховика. Сам клірик УПЦ активно займається волонтерською діяльністю, раніше неодноразово виїздив у зону бойових дій з гуманітарною та молитовною допомогою.

За повідомленням прес-служби Черкаської єпархії

http://church.ua/