Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбулась творча зустріч, присвячена пам’яті святителя Луки Кримського

Місіонерський відділ Київської єпархії за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія провів творчу зустріч, присвячену пам’яті святителя Луки (Войно-Ясенецького), архієпископа Сімферопольського і Кримського. В організації заходу взяла участь також громадська організація «Всеукраїнське об’єднання захисту прав сім’ї».

Учасники мали змогу переглянути фільм «Лука Кримський. Я полюбив страждання…» виробництва ТО документальних фільмів та програм Національної телекомпанії України. По завершенню трансляції фільму присутні познайомились із режисером роботи Світланою Красножон та одержали відповіді на запитання, які їх цікавили. Даний фільм здобув на XI Міжнародному фестивалі православного кіно «Покров» першу премію фестивалю в номінації «документальне кіно».

На творчій зустрічі також виступила регіональний представник міжнародної спілки письменників поетеса Єлизавета Радванська та лауреати міжнародних православних фестивалів сімейний дует Олександр та Лілія Конєви. Були представлені світлини із життя святителя Луки (Войно-Ясенецького).