Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Виповнився рік всеукраїнській лінії духовної підтримки “Надія”

16 червня всеукраїнській телефонній лінії духовної підтримики громадян «Надія» виповнився рік. Рівно рік тому, 16 червня 2014 року, за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви було започатковано цей волонтерський проект.

Координатор лінії протоієрей Владислав Діханов висловлює подяку усім, хто трудиться на ниві духовної підтримки та забезпечує існування доброчинного проекту.

Щоденно на лінію поступає 50-60 дзвінків (за період існування станом на кінець 2014 року — понад 5000 дзвінків). Телефонують з різними питаннями, в тому числі й з пропозиціями надати допомогу постраждалим від воєнних дій на сході України. Інформаційний супровід проекту здійснюють церковні ЗМІ, радіостанції, а також зовнішні носії — сіті-лайти, біг-борди. Основним завданням лінії є допомога тим, хто опинився у складних життєвих обставинах.

Слід зазначити, що отримувати духовну підтримку можуть жителі всієї України. На лінії чергують спеціально підготовлені досвідчені священики, які відповідають на телефонні дзвінки за безкоштовним номером 0-800-50-26-86 щоденно з 12:00 до 22:00.