Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив храм на честь ікони Божої Матері «Софії, Премудрості Божої»

21 червня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій здійснив чин освячення храму на честь ікони Божої Матері «Софії, Премудрості Божої» в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району.

Його Блаженству співслужили єпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство Київської єпархії. Після здійснення чину освячення храму Предстоятель звершив Божественну Літургію, за якою здійснив чин дияконської хіротонії над кліриком Свято-Миколаївського храму м. Боярка Микитою Бардаковим.

Після прочитання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до віруючих зі словами проповіді.

Після відпусту Предстоятель привітав прихожан храму із освяченням, і, зокрема, зазначив: «Земля – це місце, яке Господь дав нам для тимчасового перебування, тут Господь нам благословив будівництво храмів, де людина могла б підготувати себе до вічного життя. Поза стінами храму можуть вирувати всілякі політичні чи економічні пристрасті, але саме Божий храм нагадує нам, що все закінчується: і хвороби, і здоров’я, і солодке, і гірке – все для нас на землі тимчасове. А людина має призначення – бути з Богом у Небесному вічному житті». Після цих слів Його Блаженство нагородив благодійників храму церковними нагородами і благословив усіх.