Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВИШГОРОД. У храмі святих Бориса та Гліба відбулося відспівування мера міста

16 червня в храмі святих Бориса та Гліба міста Вишгорода відбулася панахида та відспівування мера міста Вишгорода Віктора Решетняка.
Чин погребіння звершив благочинний Першого Вишгородського благочиння прот.Димитрій Денисенко в співслужінні духовенства храму.

Вишгородський міський голова Віктор Решетняк очолював громаду міста Вишгорода з 2006 року. До цього (з 2001 року) він обіймав посаду головного лікаря Вишгородського району. За професією — лікар-хірург; брав участь у бойових діях в Ефіопії, в 1986 році займався евакуацією хворих та обладнання із зони відчуження ЧАЕС. Для вішгородців він став людиною, яка любила своє рідне місто, любив йго мешканців, навіть на посаді мера весь час звершував операції, коли того потребували люди.

Прощання з мером відбулося в будинку мерії, потім після панахиди відбулася траурна процесія по проспекту Мазепи, звідки учасників похорон десятками автобусів перевезли до церкви Бориса та Гліба, де відбулося відспівування померлого.

Прот.Димитрій після панахиди звернувся до сім’ї мера та мешканців міста зі словами втіхи та нагадав присутнім, що людина в житті як свічка і у вічність ми забираємо з собою тількі добрі справи, ми на землі гості і всі підемо на постійне місце проживання або до Бога або ні.

Під час похорону мера вулиці засипали квітами, біля 5000 мешканців прийшли проводити мера.

Вічна пам’ять!