Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. У селищі Борщів перепоховані рештки радянських бійців часів Другої Світової війни

Восени 1941 року, відступаючи, захисники Києва  на території Баришівського району і зокрема в долині р. Трубіж поблизу Борщева, потрапили в «котел». Історики налічують втрати радянських військ — сотнями тисяч полеглих. Щороку пошукові організації знаходять все нові і нові непоховані рештки солдат, які потім належним чином хоронять в загальній могилі. Цього року було знайдено рештки 26 радянських воїнів поблизу с. Волошинівка. 22 червня 2015 року біля меморіального пам’ятника в с. Борщів було здійснено перепоховання наших воїнів.

За благословенням митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, священики Баришівського і Березанського благочинь взяли участь  у перепохованні радянських бійців. Після офіційної частини меморіального заходу священики на чолі з протоієреєм Любомиром Біляком, благочинним церков Баришівського округу, відслужили заупокійну літію і  супровидили домовини з рештками  воїнів  до місця поховання.

На перепохованні були присутні представники влади, активісти громадських та пошукових організацій, журналісти, школярі, військові, працівники районного відділу культури та священики району.

https://www.youtube.com/watch?v=FAlz4f65Co8