Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СОФІЯ. Предстоятель УПЦ провів зустріч зі Святішим Патріархом Болгарським Неофітом

2 травня делегація Української Православної Церкви була прийнята Святішим Патріархом Болгарським Неофітом. На зустрічі разом з Предстоятелем УПЦ були присутні вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії єпископ Хотинський Євсевій, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, настоятель Подвір’я Руської Православної Церкви в Софії архімандрит Филип (Васільцев).

На початку зустрічі Блаженніший Митрополит Онуфрій передав в дар Святішому Патріарху Неофіту копію Почаївської ікони Божої Матері і пам’ятну панагію.

Святіший Патріарх Неофіт подякував Предстоятелю Української Православної Церкви за участь в торжествах з нагоди 1150-ліття Хрещення Болгарії

Під час бесіди ієрархи обговорили поточну ситуацію в Україні. Учасниками зустрічі було згадано про те, що у минулому Болгарська Православна Церква пережила важкі часи розколу, який вдалося подолати завдяки стоянню в істині канонічної Церкви і братській підтримці Помісних Православних Церков. Блаженніший Митрополит Онуфрій попросив Предстоятеля Болгарської Церкви про молитви за Україну, її багатостраждальний народ та Церкву.

news.church.ua