Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Клірики єпархії відвідали земляків в зоні АТО

Згідно «Книги діянь Апостолів» – Воскреслий Христос на протязі 40 днів являвся апостолам утверджуючи їх у вірі і розмовляючи з ними: «Про Царство Боже». Тому і ми, християни, до свята Христового Вознесіння вітаємось спасительними словами: «Христос Воскрес – Воістину Воскрес», нагадуючи один одному про найвеличнішу подію в історії людства – Христового Воскресіння. В пасхальні дні всі стараються відвідати своїх рідних, як живих так і померлих, щоб порадіти цьому «Святу із Свят, і Торжеству із Торжеств».
У продовж двох неділь після Пасхи, у Храмах Млинівського та Дубенського благочинь УПЦ, проходив збір пожертв для військових, що перебувають у зоні АТО. Зібрано близько 20 тис. грн., за які придбано продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, зокрема від укусів змій та кліщів тощо…
30 квітня з благословення Високопреосвященнішого митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, духовенство у складі 5-ти чоловік: прот. Володимир Юрків (с. Івання Дубенського благочиння), прот. Володимир Главацький (с. Пирятин, Дубенського благочиння), прот. Сергій Новосад (м. Дубно), прот. Олександр Посільський (смт. Млинів) та свящ. Іван Савчук (с. Підлужжя, Дубенського благочиння) – відвідали ряд військових підрозділів штабу АТО у Краматорську, Костянтинівці, Дружків, Артемівськ та частково на передовій – останній блок пост біля Дебальцево та с. Миронівський, поруч з Дебальцево.
У селищі Миронівський духовенство мало змогу зустрітися, поспілкуватися та помолитися за мир та спокій на українських землях з відважним православним капеланом отцем В’ячеславом та військовими. «Священик на передовій – це перш за все людина, яка покликана прихилити небо до військовослужбовця будь-якої віри, допомогти відчути й зберегти свою людську гідність, пам’ятати про свій обов’язок перед своїм народом,своєю родиною. Важлива роль капелана – допомогти пам’ятати військовим, що вони є найкращими у світі захисниками найкращої Вітчизни і запевнити хлопців в тому, що духовна підтримка допоможе їм досягти переможної мети», – сказав отець В’ячеслав про роль військового капелана. Особливо всім смакувала польова страва з риби, яку приготували самі хлопці в знак подяки.
Приємно було зустріти своїх знайомих земляків, бачити радісні обличчя військових, які стоять на сторожі безпеки нашої Вітчизни. Одне діло, коли дивишся на події в телевізорі, чуєш постріли гармат – переживаєш, лякаєшся, а друге діло відчути і пережити цей страх пострілів на яву!
Усі священики поверталися з полегшенням на серці, що змогли підтримати морально та духовно своїх бійців у нелегку хвилину. Хочеться побажати швидкого припинення війни, повернення наших військових до своїх осель здоровими та неушкодженими.
Протоієрей Олександр Посільський
Настоятель храму на честь
прп. Серафима Саровського смт. Млинів