Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОСКВА. Блаженніший Митрополит Онуфрій співслужив Предстоятелю РПЦ в день його тезоіменитства

24 травня, в день пам’яті святих рівноапостольних Мефодія і Кирила, учителів словенських, іменини Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, Предстоятель Руської Православної Церкви звершив Божественну літургію в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя в Москві.

За Божественною літургією Його Святості співслужив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, сонм архієреїв РПЦ, представники Помісних Православних Церков та численне духовенство.

Наприкінці літургії був звершений молебень з піднесенням подячної молитви про тезоіменитого Святішого Патріарха Кирила.

Вітальний адрес Священного Синоду РПЦ оголосив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. «Від себе особисто хочу подякувати Вашу Святість за те співчуття і співучасть, які Ви проявляєте до нас, своїм вірним чадам, що несе свої служіння в межах Української землі, — додав Блаженніший владика. — Українська Православна Церква діяльно служить Богу і своєму народу, і ми постійно підносимо молитви про мир на нашій землі. Ми підносимо сміливий глас і до тих, хто в Україні у владі, і до тих, хто в Росії у владі, щоб вони зробили все можливе, доклали всіх зусиль для того, щоб на нашій землі оселився благословенний мир. Нехай Господь Вам допомагає у Вашому хрестоносінні».

patriarchia.ru