Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Волинські священики повернулися з чергової пастирської поїздки у зону АТО

Цього разу вони їздили за проханням парафіян, які служать у зоні АТО на сході України, а служать тут земляки з кожного села благочиння. Якщо благочинний Мар’янівської округи протоієрей Миколай Черняк і настоятель Свято-Іллінського храму села Борочиче протоієрей Юрій Зарафутдінок у зоні АТО бували вже не один раз, їздять туди ще з минулого року, то настоятель Свято-Іовського храму села Борисковичі протоієрей Сергій Кравчук поїхав перший раз. Власне вже немало священиків Української Православної Церкви, які служать на Горохівщині, возили допомогу українським військовим.

Отець Миколай розказав, що побували у ремроті 72 бригади, також біля Горлівки, де також стоять волиняни, і провідали колишнього голову Горохівської райдержадміністрації Сергія Годлевського. У його підрозділі попили чаю, подивилися створену Сергієм молитовну кімнату. При такій службі, яку нині несуть українські військові, слово Боже близьке для кожного, а віра у Господа допомагає пережити багато чого.

Для земляків парафіяни Мар’янівського благочиння доставили продукти. Це був хліб та булки з пекарні села Довгів, а також волинська картопля, якої дуже просили солдати. Завезли батюшки і медикаменти та засоби гігієни, які передала на передову Волинська обласна організація Спілки ветеранів Афганістану. Найдорожчим же для військових було просто спілкування з священиками, один з солдатів про це висловився так: “Послухав батюшок, і наче ото вдома побував!” Парафіяни Мар’янівського благочиння, каже отець Миколай, знову щедро жертвували на поїздку, ділилися, чим тільки могли.