Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Волинська єпархія проведе 7 червня V Всеукраїнський благодійний фестиваль «Волинський благовіст»

Православна Церква ніколи не стояла осторонь проблем дітей-сиріт, та загалом,усіх тих хто потребує допомоги. «Що зробили ви одному з малих цих – Мені ви зробили», – сказав Господь, і виконання цієї заповіді Спасителя з перших віків існування Церкви було пріоритетним напрямком її служіння. З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, Волинська єпархія вже кілька років поспіль проводить благодійний концерт «Волинський благовіст» кошти від якого спрямовуються на допомогу дітям – сиротам та позбавленим батьківського піклування. Цьогоріний фестиваль є ювілейним, адже проводиться він вже у п’яте. Відбудеться він у неділю 7 червня. Про його проведення і особливсоті волинським журналістам розповів, під час прес-конференції, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Так, як повідомив отець Валентин, більшу частину коштів буде спрямовано на допомогу дітям, батьки яких загинули, відстоюючи Незалежність і соборність України у зоні АТО. «Вони є нашими Героями – українські воїни, які віддали свої життя за Україну», – зауважив отець Валентин. Частину коштів, звісно, буде спрямовано і на потреби дітей – сиріт та позбавлених батьківського піклування, а також дітей із особливими потребами.

Сам концерт відбудеться не на стадіоні «Авангард», як у минулі роки, а на Театральному майдані Луцька та у Волинському облмуздрамтеатрі ім. Тараса Шевченка. Власне, о 12-й годині розпочнеться сам захід, а о 18-й годині вечора у драмтеатрі відбудеться гала-концерт, який завершиться реквієм.

Виступатимуть церковні хори Волинської єпархії, Волинський народний хор, відомі артисти області, зокрема, Василь Чепелюк. Прибуде на концерт і його неодмінний та постійний учасник народний артист України Павло Дворський. Він, до слова, є автором гімну фестивалю «Волинський благовіст».

«Минулого року ми фестиваль не проводили, оскільки як раз тоді розпочалась та війна на сході нашої Держави. А позаминулого року, коли фестиваль «Волинський благовіст» проводився востаннє, ми зібрали понад 250 тисяч гривень. Отож і цього року, сподіваємось ми теж зберемо достатньо велику суму коштів», – зауважив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Він також повідомив журналістам, що на Волині, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, розпочав свою діяльність фонд «Волинський благовіст», мета якого – сприяння усиновленню дітей – сиріт, вихованню їх у родинах.

Відповів речник Волинської єпархії і на запитання журналістів стосовно звернень до священослужителів і вірних УПЦ від окремих місцевих рад області. Так, зокрема, депутати Луцької міської ради за ініціативою Б. Шиби звернулись до вірян нашої Церкви про потребу тиску на духовенство з метою переходу до УПЦ КП. Отець Валентин зазначив, що ці звернення не мають жодної юридичної сили. Священик аргументував дану позицію Конституцією України та Законом України «Про свободу совісті та релігійні організації», де чітко прописано, що Церква відокремлена від держави, а також і те, що жодна особа не повинна піддаватись дискримінації через власні релігійні переконання.

За словами отця Валентина, також готується звернення до голови Волинської ОДА з приводу того, що будинком настоятеля Свято-Хрестовоздвиженської громади УПЦ села Угринів намагаються незаконно заволодіти після того як у вересні минулого року був силоміць захоплений храм, де служив священик.

«Наша відповідь на усі ці «звернення» та інші дії – це наші добрі справи. І однією із них і є проведення цього благодійного концерту «Волинський благовіст. І ми допомогу цю спрямуємо для всіх потребуючих, незалежно від конфесії». – наголосив голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.