Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Варсонофій взяв участь у Молодіжно-патріотичному форумі «Два покоління — дві війни»

Єпископ Бородянський Варсонофій взяв участь у форумі, присвяченому 70-річчю закінчення війни
5 травня за ініціативи ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою проводиться Молодіжно-патріотичний форум «Два покоління — дві війни».

За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія участь в урочистому заході взяв вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій і духівник «Кадетського корпусу» архімандрит Аліпій (Світличний).

Патріотичний форум Києва відбувся за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА з метою вшанування подвигу українського народу у Великій Вітчизняній війні, увічнення пам’яті полеглих українських воїнів-захисників у боротьбі за свободу Батьківщини і в зв’язку з святкуванням 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі і 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Головним заходом Форуму став Урочистий парад «За пам’ять, за славу, за честь», який відбувся в Меморіальному комплексі «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років». Єпископ Бородянський Варсонофій виступив з промовою перед ветеранами, вихованцями ліцею — інтернату №23 «Кадетський корпус» і курсантами Державного навчального закладу «Київський професійний коледж».

«Великий подвиг наших дідів ніколи ми не зможемо забути, і про це будуть пам’ятати наші нащадки, бо великою кров’ю далася ця перемога. Мільйони людей загинули під час Великої Вітчизняної війни і мільйони залишилися покаліченими фізично і душевно. Молодим людям і дітям нашої країни потрібно брати приклад з наших ветеранів, мати таку ж силу духу і волі, щоб вміти захищати Батьківщину, як робили це наші батьки і діди, не рахуючись ні з якими труднощами», — зазначив у своєму слові архієрей.

sobor.in.ua