Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Послом Греції в Україні

27 травня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прийняв у своїй резиденції на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Надзвичайного і Повноважного Посла Грецької Республіки в Україні Василіса Пападопулоса.

Вітаючи пана Посла у древніх стінах Лаври зі святом Вознесіння Господнього, Предстоятель зауважив, що серед святих печерських подвижників є і дванадцять греків, будівників Великої церкви, які вознеслись духом до Христа, перебувають із Ним і молять Його за всіх, хто приходить сьогодні до Печерської обителі.

Пан Василіс Пападопулос подякував Блаженнішому владиці за молитви та благословення і розповів, що працює в дипломатичній місії в Україні з 1993 року, коли Успенський собор ще перебував у руїнах. «Тепер відбудований величний собор свідчить про добру перспективу відносин між нашими країнами», — зауважив пан Посол. Відзначаючи багатовікові духовні та суспільні зв’язки між Грецією та Україною, Його Блаженство побажав панові Послу та всім співробітникам Посольства Греції в Україні Божої підтримки та благословення у справі подальшого розвитку грецько-українських взаємин.