Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Премію від митрополита отримала учасниця конкурсу для дітей з обмеженими можливостями

 16-17 травня 2015 року у м. Вінниці проходив перший Всеукраїнський пісенний Фестиваль-конкурс «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями. Засновниками та організаторами Фестивалю-конкурсу стали громадська організація «Центр «Культурна cтратегія — ХХІ» та Регіональний центр сучасного мистецтва «Арт-шик» при всебічному сприянні Департаменту культури Вінницької міської ради. Соціальний проект підтримали Міністерство культури України, декілька благодійних організацій України та Фонд ініціатив для людей з обмеженими можливостями «Pro Omnibus» Республіки Польща. До благородної справи долучилася й Вінницька єпархія Української Православної Церкви.

Під час гала-концерту, який відбувся 17 травня у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені М.К.Садовського, секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко від імені митрополита Вінницького і Барського Симеона привітав організаторів та учасників конкурсу. Отець Владислав вручив грошову премію від владики Симеона юній співачці Марії Коломійчук з м. Балти Одеської області. Як зауважив, представник єпархії, ця премія, як і інші премії та заохочення, серед яких закордонні поїздки з можливістю участі у міжнародному пісенному конкурсі, є тією допомогою, яка так необхідна дітям і молоді з обмеженими можливостями, щоб вони повірили у себе, розвивали таланти, дарували своїм співом радість людям і надихали інших жити, вірити і творити.

Секретар єпархії передав слова вітання від митрополита Симеона організаторам конкурсу і насамперед голові ГО «Центр «Культурна cтратегія — ХХІ» Людмилі Бушинській, яка від щирого серця зробила казковий подарунок дітям і допомогла їм реалізувати їхнітворчі мрії. Задля цього Людмила Степанівна провела низку презентацій і прослуховувань у різних містах України, залучила до організації конкурсу багатьох людей. Відбірковий тур «Золотого птаха» проходив з 1 лютого по 31 березня. У результаті було відібрано 19 фіналістів за двома віковими категоріями: 10-16 та 17-27 років. Сюди увійшли діти з різних регіонів України, зокрема з Одеси, Волині, Ужгорода, Харкова, Києва тощо. У розмові з організаторами конкурсу о. Владислав запевнив, що Вінницька єпархія і надалі сприятиме творчому розвитку талановитих дітей і молоді з обмеженими можливостями і допомагатиме у проведенні «Золотого птаху» у Вінниці.

Прес-служба Вінницької єпархії