Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. При храмі створено рекреаційний центр для дітей з особливими потребами

У день престольного свята, коли Православна Церква вшановує пам’ять Святого Великомученика Георгія Побідоносця, у селищі Голоби Ковельського району при храмі, названому на його честь, відбулося відкриття дитячого рекреаційного центру “Диво”.
На запрошення настоятеля храму ієромонаха Ніфонта (Омельчука) завітали поважні гості: старший благочинний Ковельської округи протоієрей Володимир Ровінський, духовенство Волинської, Рівненської та Луганської єпархій, голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак, помічник народного депутата України Степана Івахіва Павло Самолюк, Голобський селищний голова Сергій Гарбарук, представники райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування, батьки вихованців та місцева громада.
По-особливому звучала промова благочинного Голобського округу, ієромонаха Ніфонта, який привітав сельчан з відкриттям центру та розповів історію його створення, а ще назвав імена благодійників, серед яких – настоятель Петропавлівського собору у місті Монреаль (Канада) протоієрей Анатолій Мельник. У свій час він служив у Голобах, був духовним наставником отця Ніфонта і багатьох юних голобчан, які згодом з його благословення обрали духовну дорогу: стали або монахами, або священиками. Нині ж колишній голобський батюшка разом зі своєю парафією у Монреалі досить активно долучилися до того, аби у Голобах виник дитячий центр “Диво”.
З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віктор Козак і пообіцяв, що районна влада зробить усе можливе, аби вихованці почувалися затишно та комфортно у цьому закладі. Божого благословення і щирої підтримки від людей побажали голобчанам протоієрей Володимир Ровінський та селищний голова Сергій Гарбарук. Керівник громадської організації «Спілка батьків дітей-інвалідів та дітей з особливими потребами «Диво» Наталія Борисюк подякувала церковній громаді Свято-Георгіївського храму за передачу у користування частини приміщення і за капітальний ремонт, зроблений з їхньою допомогою.
Заняття у рекреаційному центрі розпочалися уже для дванадцяти діток. До роботи з ними залучені працівники Центру позашкільної освіти Ковельського району. З вихованцями «Дива» будуть щотижня займатися керівники музичного гуртка, майстри тісто пластики. Особлива увага приділяється в центрі заняттям з логопедом.
Батьки отримали можливість здійснити корекцію вад розвитку своїх дітей, серед яких є гіперактивні або ті, котрі перенесли психічний стрес і, як наслідок, мають вади мовлення. Для занять з ними є всі необхідні матеріали, застосування яких стимулює діяльність зору, слуху та руху. У сенсорній кімнаті – різнокольорові м’ячі та доріжки, великі куби й менші кубики. Наймолодшому вихованцеві всього чотири рочки, найстаршій – 22.
Покликання центру творити “диво” найперше у серцях людей, які долучаються до цієї доброї, богоугодної справи.