Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЗНЕСЕНСЬК. Відбувся перший Всеукраїнський фестиваль православної нечуючої молоді

 За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на території Вознесенської єпархії пройшов перший Всеукраїнський фестиваль православної нечуючої молоді.

У перший день фестивалю о 15:00 відбулося урочисте відкриття, яке почалося молебнем. Його очолив Правлячий архієрей Вознесенської єпархії єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій. Після спільної молитви та благословення учасників фестивалю владика звернувся до всіх присутніх зі словами вітань. Також всіх учасників фестивалю привітали духівник Київської громади глухих прот. Григорій Крижановський та Первомайський міський голова Дромашко Людмила Григорівна.

По завершені офіційної частини відкриття фестивалю відбулися презентації глухонімих общин із різних міст України. Зокрема, від Кіровоградської єпархії участь взяли керівник Соціального відділу протоієрей Андрій Бобрик разом із Дуднік Світланою та її, від народження нечуючою, донькою Аліною, якій вісім років назад вставили слуховий імплантат і вона зараз вчиться повноцінно розмовляти.

На завершення першого дня з’їзду, молодь мала змогу провести час разом і поспілкуватися біля вогнища на схилах заповідника «Бузький Град».

Другий день першого Всеукраїнського фестивалю православної нечуючої молоді почався ранковими молитвами у супроводі сурдоперекладу. О 10:45 відбулася бесіда про Літургію. З 12:30 учасники фестивалю об’єдналися в три тематичні секції, присвячені актуальним темам з церковного життя людини.

Після обіду та активного відпочинку для учасників заходу розпочався концерт творчих номерів глухонімих общин різних міст України.

Третій і завершальний день фестивалю розпочався Божественною літургією із сурдоперекладом в храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Грушівка. Богослужіння очолив єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай у співслужінні єпископа Вознесенського і Первомайського Олексія, духовенства єпархії та учасників з’їзду в священному сані. Сурдопереклад був здійснений священнослужителями та парафіянами Свято-Троїцького Іонинського монастиря м. Києва.

Після завершення Божественної літургії єпископ Миколай подякував всім присутнім за несення необхідного соціального служіння, а єпископ Олексій і протоієрей Григорій Крижановський нагородили учасників пам’ятними дипломами.

В той же день на базі відпочинку «Дубровка» відбулося урочисте закриття фестивалю. Священнослужителі та волонтери з різних єпархій подякували Правлячому архієрею Вознесенської єпархії єпископу Олексію за організований захід. Особливо теплі слова вдячності на адресу священиків і волонтерів висловили нечуючі учасники фестивалю, які побажали й надалі постійно проводити подібні збори у різних містах України.