Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕРДЯНСЬК. Предстоятель УПЦ очолив Літургію з чином прославлення ікони Божої Матері «Триручиця — Бердянська»

Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію з чином прославлення ікони Божої Матері «Триручиця — Бердянська» у прифронтовому місті Бердянськ
17 травня, в неділю 6-у по Пасці Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Онуфрій, Митрополит Київський і всієї України очолив Літургію з чином прославлення ікони Божої Матері «Триручиця — Бердянська» у прифронтовому місті Бердянськ.

Його Блаженству співслужили митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископи: Запорізький і Мелітопольський Лука, Макіївський Варнава, Ізюмський і Куп’янський Єлисей; єпископи: Обухівський Іона, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент, Бердянський і Приморський Єфрем, Вознесенський і Первомайський Олексій, а також духовенство єпархії.

Перед початком Літургії Блаженніший владика возвів ієромонаха Віктора (Коцабу), главу Адміністративного апарату Київської Митрополії УПЦ в сан архімандрита.

На малому вході відбувся чин прославлення ікони Божої Матері «Триручиця — Бердянська».

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до бердянської пастви з словом проповіді.

Наприкінці богослужіння Його Блаженство привітав віруючих із недільним днем і знаменною подією в житті єпархії — прославленням ікони «Триручиця — Бердянська». Також Блаженніший владика нагородив Правлячого архієрея Бердянської єпархії єпископа Єфрема орденом святого Нестора Літописця І ступеня, після чого вручив церковні нагороди представникам місцевої влади та благодійникам.

По закінченні Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій разом із чисельною паствою прифронтового Бердянська підніс сугубу молитву перед шанованою іконою Божої Матері «Триручиця — Бердянська» за мир на Сході Україні та в усій державі.

http://orthodox.org.ua/