Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Відійшов у вічність протоієрей Митрофан Дранко

Протоієрей Митрофан Йосипович Дранко народився 28 жовтня 1949 року в селі Затишне Берегівського району Закарпатської області в сім’ї священика.

В 1956 році вступив до початкової школи, а в 1967 році закінчив 11 класів Лийганської середньої школи.

В тому ж році поступив в ПТУ № 87 міста Краснодона по спеціальності машиніст угольного комбайна, який закінчив в 1969 році. Відразу був направлений на роботу по спеціальності на шахту № 1 “Суходольская” де пропрацював до травня 1971 року. З червня 1971 до лютого 1972 року працював на шахті № 1 “Червоноградська”.

21 вересня 1972 року Митрофан Дранко Високопреосвященнішим Михаїлом, архієпископом Вологодським і Великоустюжським у Свято-Богородичному кафедральному соборі м. Вологда був висвячений в сан диякона. В тому ж році був переведений до Мукачівської єпархії. Після хіротонії диякон Митрофан був направлений на дияконське служіння до Свято-Петро-Павлівського храму села Керецьки Свалявського району. Указ про це був виданий 29 грудня 1972 року за № 1409.

Духовну освіту здобув в Московській духовній семінарії.

В 1973 році архієпископ Мукачівський і Ужгородський Григорій (Закаляк) висвячує отця Митрофана в сан ієрея.

Першими парафіями отця Митрофана стали: Свято-Духівський храм с. Дусино, Свято-Покровський храм с. Росош, Свято-Ворзнесенський храм с. Плавьє, що на Свалявщині.

З лютого 1974 року отець Митрофан проходить своє пастирське служіння в Мукачівському районі: Свято-Різдва-Богородиці храм с. Кальник, Свято-Михайлівський храм с. Медведівці, Свято-Василівський храм с. Кузьмино.

З серпня 1974 року проходить служіння в Свято-Дмитріївському храмі с. Хижа, Свято-Успенському храмі с. Новоселиця, Свято-Василівському храмі, що на Виноградівщині.

У 1976 р. відповідно до наказу від 21 серпня за № 833 “за ревносне і усердне служіння” отець Митрофан архієпископом Григорієм нагороджений правом носіння набедреника.

З 1981 року настоятель Свято-Покровського храму в с. Лохово та Свято-Предтеченського храму с. Жуково, що на Мукачівщині.

26 липня 1982 року “за ревносне і усердне служіння” єпископом Саввою (Бабинець) в Мукачівському Свято-Успенському кафедральному соборі нагороджений правом носіння наперсного креста.

З 1984 року настоятель Свято-Дмитріївського храму села Страбічьово Мукачівського району.

З липня 1988 року настоятель Свято-Михайлівського храму села Бенедиківці, Свято- Василівського храму села Кузьмино та Свято-Михайлівського храму села Руська Кучава, що на Мукачівщині.

13 листопада 1988 року згідно резолюції від 3 березня того ж року Пімена, Святішого патріарха Московського і всієї Русі отець Митрофан в Мукачівському Свято-Успенському кафедральному соборі возведений в сан протоієрея. Нагородне посвідчення за № 1506 було видане 28 листопада 1988 року.

8 листопада 1996 року з благословення Митрополита Володимира, керуючим архієреєм – архієпископ Мукачівським і Ужгородським Євфімієм (Шутак) за Божественною літургією у Свято-Успенському храмі с. Завидово Мукачівського району нагороджений правом носіння мітри. Відповідне нагородне посвідчення за № 2002 було видане 12 листопада 1996 року.

8 листопада 2008 року у Свято-Успенському храмі с. Завидово Мукачівського район керуючим Мукачівською єпархією єпископом Мукачівським і Ужгородським Феодором нагороджений правом служіння з відкритими царськими воротами до “Отче наш”.

У характеристиці на ієрея Митрофана Дранко написано: «Молодий, енергійний священик. Вихований, сповнений турботою, витриманий, зважений. Необразливий. Послушний. Богослужіння звершує чинно».

Похорони клірика Мукачівської єпархії – протоієрея Митрофана Дранко відбудуться 28 квітня в Мукачівському Красногорському чоловічому монастирі на честь Всіх Святих о 11.00.