Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАКАРІВ. Священики взяли участь у церемонії відправлення мобілізованих до ЗСУ

23 квітня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія прес-секретар Макарівського вікаріатства, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) та клірик Макарівського благочиння протоієрей Василій Яцик на запрошення військового комісара Макарівського району підполковника Романа Смолянінова взяли участь у церемонії відправлення до лав Збройних Сил України мобілізованих військовозобов’язаних району.

Священнослужителі звернулися до мобілізованих військовиків зі словом, у якому нагадали про обов’язки воїна-християнина, а також побажали повертатися живими та здоровими до своїх домівок. Перед присутніми військовослужбовцями та членами їх сімей виступив також народний гурт «Козацькі джерела», який виконав патріотичні пісенні композиції.

На пропозицію архімандрита Філарета усі присутні вознесли молитву за мир в Україні. Представники вікаріатства вручили у благословення кожному військовослужбовцю натільний хрест, ікони Спасителя та Ангела-Охоронця, а також пояси з 90-м Псалмом та молитвою «Да воскреснет Бог». Усіх було окроплено святою водою.

Військовий комісар Макарівського району подякував священнослужителям Української Православної Церкви за участь у заході.

makariv-vikar.kiev.ua