Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Громада Свято-Воскресенського собору привітала з Великоднем пенсіонерів та інвалідів

У Великодні дні громада Свято-Воскресенського кафедрального собору провела благодійну акцію для малозабезпечених родин. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія зустрічі проводив благочинний Андріє-Володимирського храму протоієрей Павел Білий.

Спочатку священик відвідав територіальний центр соціального обслуговування допомоги та захисту самотніх пенсіонерів, інвалідів та малозабезпечених в Печерському районі міста Києва. Протоієрей Павел сказав кілька вітальних слів і побажав здоров’я, радості всім. Після вручення великодніх куличів деякі люди отримали відповіді на свої питання і висловили подяку за зустріч і пам’ять представників Української Православної Церкви про них.

Наступним було відвідування будинку престарілих, спеціалізованої установи для проживання громадян похилого віку та інвалідів, який знаходиться на столичному житловому масиві Виноградар у досить тихому й зеленому місці. Заклад являє собою 20-квартирний будинок для проживання одиноких престарілих киян, які багато років пропрацювали в Києві, однак до старості виявилися самотніми — без сім’ї, без родичів, в квартирах, в яких їм одним, з оглядкою на старість і хвороби, мешкати важко. Отець Павел зайшов у кожну квартиру, з кожним особисто поспілкувався, привітав з Воскресінням Христовим.

sobor.in.ua