Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У стінах ВДС відбувся майстер-клас «Пасхальна свічка»

Свічка з перших віків була неодмінним атрибутом християнського богослужіння. Її вогник символізує силу віри і гарячу любов до Господа. А до винайдення електрики свічі викристовувались у православних храмах і просто для освітлення.

9 квітня у стінах Волинської духовної семінарії відбувся майстер-клас «Великодня свічка». Мистецький захід був організований недільною школою при Свято-Покровському кафедральному храмі, яка власне і проводить уроки та гуртки для своїх юних учнів у приміщенні ВДС.

Не тільки вихованці недільної школи, але і священики, семінаристи та усі бажаючі мали можливість власноруч зробити свічку. Технологія старовинна, отож і проста – шнурок обмокався у розтоплений віск, який засихаючи і ствав восковою свічкою де шнурок служить «фітілем».

До участі у майстер-класі долучився і голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

«Діти – це наше майбутнє. У нашій недільній школі звісно вивчаються духовні предмети, але виховний процес спрямований і на всесторонній розвиток дітей. А вже сьогодні у храмах під час богослужіння Страстей Христовий читатимуться 12 євангельських читань, під час яких вірні тримають у руках запалені свічки. Отже власноруч зроблені свічки можуть нести у храм і учасники майстер-класу», – сказав голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

«Свічка є атрибутом пасхального богослужіння, свічу ставлять і у великодній кошик під час освячення у храмі пасхальних страв», – додав директор недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі ієромонах Ілля (Вишневський).