Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. УПЦ передала близько 3 тис. тон допомоги та понад 30 млн. грн для постраждалих на сході України

Згідно звіту голови Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань протоієрея Владіслава Діханова, очолювана ним синодальна установа започаткувала цілу низку проектів адресної допомоги постраждалим внаслідок військових дій на сході України людям. Це дало змогу охопити гуманітарною допомогою тисячі мирних громадян Донецької і Луганської областей, які потерпають від гуманітарної катастрофи, або ж стали вимушеними переселенцями.

В цілому, на сьогоднішній день зусиллями відділу, єпархіальних правлячих архієреїв, парафій, окремих кліриків та мирян Української Православної Церкви було зібрано близько 3 тис. тон гуманітарної допомоги, а також понад 30 млн. грн.

Як повідомив отець Владислав, під егідою Української Православної Церкви діє також Міжнародна гуманітарна місія «Милосердя без кордонів», яку очолює клірик Київської єпархії протоієрей Захарій Керстюк. Головна мета місії — забезпечення гуманітарною допомогою мешканців найбільш постраждалих населених пунктів у зоні збройного конфлікту. В місії працює понад 1 500 волонтерів в більш ніж 20 країнах світу.

Зусиллями місії з липня 2014 року було зібрано та відправлено 11 траншів гуманітарної допомоги на територію Донецької, Горлівської та Сєвєродонецької єпархій Української Православної Церкви. Також місія допомагає іншим волонтерським організаціям потрапляти в зону бойових дій для надання допомоги постраждалим.