Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Місіонерський відділ провів семінар, присвячений темі Великого посту

29 березня в громадській організації «Всеукраїнське об’єднання захисту прав сім’ї» відбувся черговий семінар «Великий піст – весна душі і тіла», що проходив в рамках постійно діючого семінару «Традиційна сім’я у сучасному світі». Семінар з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія організовано Місіонерським відділом Київської єпархії та ГО «Всеукраїнське об’єднання захисту прав сім’ї».

Запрошені на семінар гості та учасники познайомилися з доповідями ієрея Георгія Крючкова (голови Місіонерського відділу Київської єпархії) «Історія виникнення Великого посту», Галини Анохіної (доктора медичних наук, Заслуженого лікаря України, професора кафедри гастроентерології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика) «Піст з точки зору сучасної медицини», Галини Бондаренко (кандидата історичних наук, провідного наукового співробітника – етнопсихології, народно звичаєво-обрядної культури, етноекології, релігієзнавства) «Культура харчування та раціону» та протоієрея Дмитра Кушнірука «Сучасні духовні аспекти Великого посту». По завершенню виступів тривало жваве обговорення.

Після основної програми було проведено майстер-клас від Галини Бондаренко із в’язання хусток, а також прозвучали пісні у виконанні Олексія Ахаїмова (продюсера, директора міжнародного фестивалю «Благодатне НЕБО») та Сергія Сергієнка (автора-виконавця).