Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ звершив Божественну літургію в столичному храмі Благовіщення Божої Матері

7 квітня, у вівторок Страсної седмиці, на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України звершив Божественну літургію в столичному храмі Благовіщення Божої Матері.

Його Блаженству співслужив настоятель храму протоієрей Віталій Косовський та клірики парафії.

За Літургією, після читання Святого Євангелія, Архіпастир виголосив проповідь.

На завершення богослужіння Блаженніший владика звернувся до всіх присутніх зі словами привітання: «Всіх вітаю із святом Благовіщеня Пресвятої Богородиці, престольним святом цього храму, що будується. Нехай молитвами Пресвятої Діви Марії Господь допомагає нам укріплятись у смиренні перед Богом і один перед одним та бути носіями Божественного образу. І щоб наша боротьба велася не проти людей, а проти духів злоби, які шукають погибелі людської душі і не припиняють воювати проти людини».

Також Предстоятель подякував настоятелю Благовіщенського храму протоієрею Віталію Косовському за труди у будівництві церкви та благословив усіх парафіян та гостей престольного свята гідно пройти усі дні Страсної седмиці, щоб з радістю зустріти Світле Христове Воскресіння.

*******

У свято Благовіщення Пресвятої Богородиці Свята Церква згадує та прославляє євангельську подію, що розповідається у Євангелії від Луки (1:26-38). Перебуваючи в Назареті в домі Свого обручника — праведного Йосифа — Пречиста Діва Марія сподобилася благої звістки від архангела Гавриїла, що від Неї має народитися Син Всевишнього, Який буде царствувати вовік. Марія прийняла слова ангела та відповіла: «Я — Раба Господня; хай буде Мені по слову твоєму» (Лк. 1:38). Смирення Діви перед волею Божою стало благодатною Нивою, в надрах Якої з’явився благословенний Плод — Іісус Христос. День Благовещення є одночасно і днем втілення Спасителя: від 7 квітня до 7 січня — Різдва Христового — рівно 9 місяців.

http://orthodox.org.ua/